LRM_EXPORT_150016414736483_20190524_122607285

Buhay Isla – dag 3

Met een stijve rug van het slapen word ik wakker. Het is 6 uur, maar ik besluit nog even mijn ogen dicht te doen. Ik voel me nog best wel moe namelijk. Uiteindelijk sta ik rond half 8 op. Loop een rondje over het kamp, poets ik mijn tanden en pak ik mijn spullen weer in. We ontbijten vandaag op de boot krijgen we te horen. Onze spullen worden weer netjes naar de boot gebracht en wij hebben onze ochtend duik weer. Al snorkelend gaan we naar de boot waar het ontbijt al klaar staan als we aankomen. Lekker!

Cliff jumpen, nou niet voor mij!

Onze eerste stop vandaag is een plek voor cliff jumping. Niet zo mijn ding maar de rotsige omgeving is bizar mooi. Iedereen zien springen is ook leuk om te zien, respect hoor. Ik chill een beetje op de boot met wat anderen die ook niet willen springen. De rots waar je vanaf springt is zo’n 7 meter! De jongens van de boot proberen me nog mee te krijgen maar als ik ze dan vertel dat ik nog niet eens van het achterste stukje van de boot durf te springen, snappen ze me ook wel.

Uson beach: wauw!

We snorkelen nog bij een ander eilandje, waar we niet aan de kust mogen komen en gaan dan door naar Culion Island, waar we aankomen bij een prachtig strand: Uson beach. De palmbomen, het witte strand, de blauwe zee, het is prachtig weer.  Inmiddels is onze lunch alweer in volle bereiding. We wachten tot het geserveerd wordt en intussen maakt Stacey nog mooie drone opnames, van Caroline op het strand en van Peggy en mij op de boot!

Vanochtend vingen ze een supergrote vis, die ligt nu gefrituurd en wel op een boord. Daarnaast hebben we oon gefrituurde garnalen, gemarineerde vis, varkensrib, pompoen curry en een prachtige fruit creatie weer. Wat doen ze dat toch goed. We hebben twee chefs aan boord, eentje is zo schattig, durft amper iets te zeggen en de ander is wat meer op de voorgrond en draagt altijd zijn zonnebril haha. Waarom? Geen idee..

Na het eten, snorkelen wat bij Uson Beach, we chillen een beetje en maken foto’s van elkaar. Op het strand is een winkeltje waar bier gehaald wordt, die we uiteindelijk met de groep opdrinken. Cheers! Intussen komen ook locals bij dit winkeltje hun spullen halen, zo zie je een moeder met twee kinderen terug naar hun bootje lopen, in de ene hand een tasje met boodschappen en op haar hoofd een zal rijst. We kijken nog even naar een groot vuur op de berg, hopen dat deze gecontroleerd is en gaan dan weer terug naar de boot. Op naar ons slaapplekje voor de laatste nacht.

Je ziet duidelijk de omgeving veranderen, er zijn heel ander soort planten hier. Wat er precies anders is weet ik niet, maar je kunt het gewoon zien.

Slapen in tentjes deze avond

We komen aan en zien onze oranje tentjes van een afstandje al, je kunt het ook niet missen zo’n felle kleur! Barbara is een beetje teleurgesteld omdat ze een foto op internet hebben van allerlei gekleurde tentjes op een hagelwit strand, dat was dit zeker niet en ik begrijp haar teleurstelling volledig. Het kamp is ook niet ideaal gelegen, er is geen zonsondergang te zien hier, wat jammer is op zo’n laatste avond. Maar goed, het is verder prima en vrij nieuw. We mogen dit keer niet snorkelen naar de kant maar worden met de kajak gebracht. Dit omdat hier blijkbaar veel kwallen en vaak slangen zitten. Het strand is overigens ook van kiezels.

De man van het kamp heet ons welkom en vertelt dat het kamp hier staat sinds januari 2019, echt nog vrij nieuw dus! Ik heb een tentje in een apart gebouwtje, superleuk! Robin speelt nog even basketbal met het team, ik neem een kijkje bij de chefs in de keuken en ga daarna douchen. Ofwel; mezelf met een schepje en water afspoelen. ’s Avonds spel en we een kaartspel; shithead. Ik heb dit spel tijdens mijn reis leren spelen en vind het superleuk! Na twee rondjes houd ik het voor gezien, mijn buik is een beetje van streek en ik voel me niet lekker. Het eten wordt geserveerd, het is weer zo veel! Deze keer hebben ze groente curry, waar ik normaal heel erg van zou opvrolijken. Nu houd ik het bij een soepje (krab met mais, maar het is net aspergesoep) en eet ik verder niks. Ik krijg ook niks op, mijn buik zit vol en doet enorm veel pijn.

Ik besluit nog een potje mee te doen met kaarten en dan ga ik slapen. Ik voel me oud, maar ik ben weer helemaal op! Gelukkig is dit matras een stuk comfortabeler en vind ik het wel chill in mijn tentje. Slaaplekker!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *